Kiinteistömattojen pesu ja pesusopimus

Pesemme kiinteistömattoja laakavesipesuna yli 40 vuoden ammattitaidolla. Haemme, pesemme ja palautamme mattosi yhdellä selkeällä ja edullisella hinnalla. Pesusopimuksella mattopesu on vieläkin edullisempaa. Me hoidamme vuosittain pesukerrat automaattisesti ja näin mattosi on aina puhdas ja valmis estämään lian kulkeutumista eteenpäin kiinteistössäsi.

Miksi matot kannattaa pestä?

Puhtaat ja huolletut kiinteistöjen sisäänkäyntien matot luovat siistin vaikutelman sisääntulijalle. Matot suojaavat lattioita lialta sekä kulumiselta ja pienentävät sitä kautta kiinteistön siivouskustannuksia.

Kiinteistömatot voivat näyttävät pinnasta puhtaalle, mutta rullattuna ja sitä nostaessa painaa yllättävän paljon kokoonsa nähden. Laadukkaissa matoissa on ominaisuutena välipohja, jonka tehtävä on kerätä kaikki lika joka siihen kulkeutuu kenkien pohjasta.

Matto siis kerää hiekkaa, likaa, pölyä yms yms maton välipohjaan eli maton sisälle, jotta se ei kulkeudu kiinteistöissä oleviin asuntoihin tai sen muihin tiloihin. Välipohja täyttyy ajan myötä tästä liasta yleisemmin sanottuna hienosta hiekasta. Kun välipohja on täyttynyt tästä liasta/hiekasta silloin itse maton lianpysäytyskyky on loppunut kokonaan ja näin sen lianpysäytyskyky on loppunut. Matto näyttää harmaalle pinnasta siksi että välipohja on täynnä likaa, jolloin juurikin tämä lika alkaa nousemaan maton pintaan. Silloin ollaan jo maton pesusta pahasti myöhässä. Pesemme mattosi ja poistamme tuon lian/hiekan välipohjasta jo ennen sen täyttymistään äärirajoille, jolloin maton lianpysäytyskyky palautuu ja on näin ollen täydellisessä valmiudessaan pysäyttämään uutta likaa vuoden ympäri.

Eteismaton pesu kannattaa hoitaa pesusopimuksella. Pesusopimuksella matot tulevat pestyksi jokainen vuosi sovituilla viikoilla, kenenkään siitä huolehtimatta erikseen.


Pesusopimus

Tulemme mielellämme paikan päälle tekemään pesutarjouksen mattojen pesusta ja huollosta. Osaamme arvioida kohteenne tarvitsemat pesukerrat vuositasolla. Yleisesti ottaen pesukerrat ovat 2 kertaa vuodessa.

Mattojen pesuhinta määräytyy asiakkaalle mattojen pesuneliöiden määrää kanssa eli kuinka paljon pesettäviä nelöitä kohteella on vuositasolla. Mitä suurempia neliömäärät ovat sitä edullisemmaksi mattojen pesut tulevat.


Pesukohteet​ ja prosessin kesto

Pesemme pääsääntöisesti asiakkaan itsensä omistamia kiinteistö- ja lianpysäytysmattoja. Tarjoamme jokaiselle kohteelle oman edullisen sopimuksen ja pesuhinnan neliömäärän mukaisesti. Pesutapahtumamme on markkinoiden nopeimpia laadun tästä kärsimättä.

Pesuprosessimme mattojen noudosta palautukseen kestää vain kolme arkipäivää: haku-, pesu- ja palautuspäivä.


​Vuosittaiset pesukerrat

Vuosittaisiin pesukertoihin vaikuttaa useampi asia, kuten kohteen ympäristö, pihapiirin laatu, ihmisten kulkumäärä päivässä, asukas luku taloyhtiössä jne.Pesukerroilla huolehditaan siitä että maton välipohja ei tukkeudu liasta ja näin se säilyttää lianpysäytys kykynsä läpi koko vuoden ajan. 

Pesukerta esimerkkejä: Koulujen pääovet 6 kertaa, päiväkodit 4 kertaa, yritysten toimistot 1 kertaa, kiinteistöt ja taloyhtiöt 2 kertaa vuodessa.


Eteismaton pesutapa

Matot pestään laakapesuna tasopainepesussa. Näin varmistamme juurikin teille että pesutulos ja palvelumme on vaatimaanne tasoa maton noudosta palautukseen.

  • Pesijämme käy jokaisen maton käsipainepesurilla lävitse ja irroittaa maton välipohjassa olevan hiekan sekä lian.
  • Maton ylitse ajaa pesurobotti 8 vesipaine suuttimen voimin.
  • Pesijämme viimeistelee matot käsipainepesurilla ja samalla tarkastaa mattojen pesun lopputuloksen.
  • Matot siirretään tehokuivaus huoneeseen, jossa on tarjolla lämpöä ja suuri määrä tuulenvirettä.

Pesuaineemme ovat tutkitusti ekologisia ja ympäristöystävällisiä.


Eteismaton pesu ja kustannukset

Jokaiseen kohteeseen tehdään erillinen pesusuunnitelma. Siinä ratkaisemme sen kuinka usein mattoja kannattaa pesettää vuodessa.Pesuhintaamme sisältyy kuljetus, pesu ja palautus, ilman erillistä logistiikkamaksua, sekä sijaismatto kohteen kulkuoville pesutapahtuman ajaksi.